Yazarlarımız

Fotoğraflar

Sosyal Ağlar
Haber
KÖMÜR YERİNE FINDIK KABUĞU YAKIYORLAR
Görele’de bir apartman yakıttan tasarruf etmek amacıyla kömür yerine fındık kabuğu yakıyor.

     Görele’nin Yeşiltepe Mahallesinde bulunan 40 dairelik bir apartman yakıttan tasarruf etmek amacıyla kömür yerine fındık kabuğu yakarak, ısınmaya çalışıyor.

     Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Apartman sakinlerinden Abdullah Çınar, yakıttan tasarruf sağlamak amacıyla böyle bir işe kalkıştıklarını söyledi.

     Bu yıl itibariyle yakıttan yüzde 50 civarında kar sağladıklarını belirten Çınar, “Apartmanın zemin katında bulunan Kabukmatik adı verdiğimiz bir makine ile 40 dairelik bir aparmanın yakıt ihtiyacını karşılıyoruz. Kömürün tonunu 700 liradan varsayarsak daire başı 2,5 ton kömüre Bin 750 lira veriyorduk. Biz bunun yerine 148 ton fındık kabuğu alarak daire başı sadece 900 lira verdik. Fındık kabuğunun kömür gibi isi, pası yok. Tam bir çevre dostu. Sağlık açısından da kömür gibi tehlike yaratmıyor. Hane halkı olarak rahatça ısınabiliyoruz” dedi.

     Aparman yöneticisi Yılmaz İpşir ise, milli servetimiz olan fındık kabuğuna sahip çıkılması gerektiğini, her türlü işler için de kullanılmasında herhangi bir sakınca oluşturmadığını belirtti.

     Tavsiye üzerine bu yöntemin Giresun ve Espiye’deki birçok apartmanda uygulandığına şahit olduklarını da ifade eden İpşir, şunları kaydetti:

 

     “Tavsiye üzerine bu yöntemin Giresun ve Espiye’deki bir çok apartmanda uygulandığını gördük. Bizde hane sakinleri olarak bu uygulamayı yerinde izledik, gördük ve araştırdık. Herkes bize bu işin karından bahsederek, bu uygulamayla ilgili olumlu görüş bildirdi. Bizlerde apartmanda kömür yerine fındık kabuğu yakmaya başladık. Dairemizde 7 petek olmasına rağmen bize iki petek yetmektedir.  Bu uygulamadan hiçbir şikayetimiz yok ve aksine diğer apartmanlara da tavsiye ediyoruz”

3389 kez görüntülendi.
Yorumlar
Adınız Soyadınız
Yorum
durmuş elmalı Elmalı metal adına gurur duyuyoruz insanlara faydalı olabildiysek ne mutlu bize bu kabukmatigi yaptıranların cepleri ısınacaktır.bu haberi yapanlara ve vesile olanlarada teşekkürlerimi sunarım
23 Mart 2014, 22:13:46
Son Haberler

Site İstatistikleri : Aktif Ziyaretçi : 1 | Günlük Ziyaretçi : 12 | Aylık Ziyaretçi : 2860 | Bu yılki Ziyaretçi : 18750 | Toplam : 1351047