Yazarlarımız

Fotoğraflar

Sosyal Ağlar
Haber
Derelerimiz çöp tehdidi altında


Karadeniz mavisiyle, yeşiliyle, deniziyle, yaylasıyla bir cennettir diyoruz ya… İşte o cenneti yine kendi elimizle yok etmeye doğru gidiyoruz.

En büyük sorun çöp, veya, en büyük sorun, insanların bilgisizliği, ya da insanların ilgisizliği…

Güzelim köylerimizi, derelerimizi çöpler tehdit ediyor.  Her vadide bulunan akarsularımızda göze çarpan bu sorunlar Tirebolu-Görele sınırını oluşturan Çömlekçi Deresinde de ciddi tehditler oluşturuyor.
Duyarlı Işıklı Köyü tarafından çöplerin derelere atılmaması ve zararlarını içeren panolar yaptırılıp köyün merkezi yerlerine asılmasına rağmen vatandaşlar tarafından pek dikkate alınmadığı gözlemlenmektedir.

O çöpleri yine bizler atıyoruz o derelere. , Bozulmamış doğal güzelliği ile bilinen kırsal alanlarımız derelerimiz ve küçük akarsularımız (obuzlarımız)  çöplük olarak kullanılıyor.

Belki de birçoğumuzun yüzmeyi öğrendiği derelerimize artık girilmez oldu. Yerleşim birimlerinin foseptik atıkları ve derelere atılan çöpler su da yaşayan canlıları tehdit ettiği kadar, yüzmek için dereye girenleri de tehdit ediyor.

Soruna duyarlı yöre halkı çöp atanları sürekli uyardıklarını ancak başarılı olamadıklarını dile getirerek, Kaymakamlık, İl Sağlık ve İl Çevre Müdürlüklerinin devreye girerek bu konuda çözüm üretmesini istediler.

Haber: Yahya İPEK
Fotoğraflar: Ali ÜNAL

3726 kez görüntülendi.
Yorumlar
Adınız Soyadınız
Yorum
Son Haberler

Site İstatistikleri : Aktif Ziyaretçi : 1 | Günlük Ziyaretçi : 221 | Aylık Ziyaretçi : 3530 | Bu yılki Ziyaretçi : 14604 | Toplam : 1346901